Нов сайт и нова регистрация
+8
Imotenbalon
Sisko
OwnerBG
barbaron
regata
dodo2
Scyther
Muza
12 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Нов сайт и нова регистрация
По молба на Скитър отварям тази тема.
Този сайт е безплатен. Като такъв, много скоро ще претърпи или хакване или загуба на база данни - това което сме писали.
За да го избегнем, можем да си направим платен, но отново трябва да се регистрираме. Ще си прехвърлим, ако е необходимо това, което е писано тук. Предложението е да съберем по някой лев. Сумата за поддръжка не е много голяма - 60-70-80лв. годишно, доколкото съм запозната. Ще се падне, вероятно, колкото една банкова такса... Но, пък удоволствието ще бъде голямо...
Да го обсъдим...
Скитър, БЛАГОДАРЯ!
Този сайт е безплатен. Като такъв, много скоро ще претърпи или хакване или загуба на база данни - това което сме писали.
За да го избегнем, можем да си направим платен, но отново трябва да се регистрираме. Ще си прехвърлим, ако е необходимо това, което е писано тук. Предложението е да съберем по някой лев. Сумата за поддръжка не е много голяма - 60-70-80лв. годишно, доколкото съм запозната. Ще се падне, вероятно, колкото една банкова такса... Но, пък удоволствието ще бъде голямо...
Да го обсъдим...
Скитър, БЛАГОДАРЯ!
Muza- Брой мнения : 32
Re: Нов сайт и нова регистрация
Muza написа:По молба на Скитър отварям тази тема.
Да го обсъдим...
Скитър, БЛАГОДАРЯ!
Няма за какво! Този форум е една реализирана идея, която не само, че не е моя, а се оказва и успешна. Явно много хора са имали нужда от това, включително и аз. От тук нататък сте Вие. Пари ще дам, но знанията ми за администрация, web developing и т.н. са нулеви. Разчитам на вашата помощ и организация.
Scyther- Брой мнения : 49
Плюсът е, че като си е наш, ще имаме контрол при кофти ситуации, каквито винаги има при форумите, докато тук ако някой го прецака, ще се оплачем на арменския поп
Минусът е, че вече доста има писано тук и хората се регистрираха и ще е неприятно да трябва да го правят още веднъж. Ако Scyther измисли начин, как да свали базата от данни на този форум ще стане лесно
Аз казах, че ще го направя безплатно, идеята ми е да е сайт за разни писаници, графики, където разни хора ще могат да си излагат идеите. Една част от които да е такъв форум.
Минусът е, че вече доста има писано тук и хората се регистрираха и ще е неприятно да трябва да го правят още веднъж. Ако Scyther измисли начин, как да свали базата от данни на този форум ще стане лесно
Аз казах, че ще го направя безплатно, идеята ми е да е сайт за разни писаници, графики, където разни хора ще могат да си излагат идеите. Една част от които да е такъв форум.
dodo2- Admin
- Брой мнения : 13
Честно да си призная,нищо не разбирам от създаване и управление на сайт.
Муза,надявам се,че тук има хора които отбират от това и ще вземат правилното решение.
Пререгистрацията не ме притеснява.Колкото до финансирането на такъв проект,разбира се ще участвам с удоволствие.
Мога да предложа да участвам и с личното си време,но не зная как.
Каквото и решение да се вземе пак ще е по-добре от предишния форум.
Муза,надявам се,че тук има хора които отбират от това и ще вземат правилното решение.
Пререгистрацията не ме притеснява.Колкото до финансирането на такъв проект,разбира се ще участвам с удоволствие.
Мога да предложа да участвам и с личното си време,но не зная как.
Каквото и решение да се вземе пак ще е по-добре от предишния форум.
regata- Брой мнения : 18
От 1995 се занимавам с това, но нямате си представа колко време е необходимо!
За сега нямам такова свободно. И не си мислете, че ако направим наш сайт ще е по-защитен
За сега нямам такова свободно. И не си мислете, че ако направим наш сайт ще е по-защитен
barbaron- Брой мнения : 26
dodo2 написа:Плюсът е, че като си е наш, ще имаме контрол при кофти ситуации, каквито винаги има при форумите, докато тук ако някой го прецака, ще се оплачем на арменския поп
Мисля, че няма проблем да се регистрираме отново. Колкото до пуснатите вече постове и тях бихме могли да прехвърлим, дори по най-баламския начин с копи/пейст...
За два такива сайта (безплатни) знам. Единият беше пак форум - на юристите, които бяха избягали от лекса преди време. Но... няма го вече. Базата данни се блокира и никой не можа да им го възстанови. Дали и не беше същият формат...
Мисля, че предложението на Додо е добро.
Идеята е добра а и доста съмишленици се събрахме.
Имам платен хостинг, домейн и търговска марка.
sobstvenik.com
Намерението ми е това да е място където да се събират съвети, мнения и информация.
Първоначален вариант на подобно намерение е сайта ownerbg.eu
Той също е с платен хостинг, домейн и търговска марка.
За съжаление уменията ми не са на достатъчно високо ниво за да се справя сам, а хората които се опитах да наема, приемаха идеята само като поредното техническо бъзикане.
Имам отделен първоначален бюджет и съм готов да скоча в подобно предизвикателство.
Но сам съм за никъде.
Ако смятате че имаме сили да самосъздадем едно място, свободно от грозна конюктурна зависимост, и модерирано според грубоста на изказа, а не според различията в мненията, аз лично мога да поема своята отговорност.
Тук има доста хора с които се познаваме лично.
При срещите си на живо, изживяхме едно странно чувство на доверие и приятелство.
Ако го запазим и развием, ще бъде чудесно.
Това е телефон за връзка с мен 0886797257
Имам платен хостинг, домейн и търговска марка.
sobstvenik.com
Намерението ми е това да е място където да се събират съвети, мнения и информация.
Първоначален вариант на подобно намерение е сайта ownerbg.eu
Той също е с платен хостинг, домейн и търговска марка.
За съжаление уменията ми не са на достатъчно високо ниво за да се справя сам, а хората които се опитах да наема, приемаха идеята само като поредното техническо бъзикане.
Имам отделен първоначален бюджет и съм готов да скоча в подобно предизвикателство.
Но сам съм за никъде.
Ако смятате че имаме сили да самосъздадем едно място, свободно от грозна конюктурна зависимост, и модерирано според грубоста на изказа, а не според различията в мненията, аз лично мога да поема своята отговорност.
Тук има доста хора с които се познаваме лично.
При срещите си на живо, изживяхме едно странно чувство на доверие и приятелство.
Ако го запазим и развием, ще бъде чудесно.
Това е телефон за връзка с мен 0886797257
OwnerBG- Брой мнения : 10
Предложение за форум
Без да искам да го натрапвам:
www.waymark.eu - с вече готов хостинг, който не ползвам ( и не мисля да ползвам) за друго. Мисля, че може да се пробваме да импортираме вече регистрираните потребители тук и да се премести на 1 път.
Пари за хостинг и подръжка няма да ми трябват. Единствено помощ и модератори ще са добре дошли за да може да се ограничават евентуалните простотии още в началото ;-)
ПС: Оригиналния ник Winnetou отказа да го пусне тук по незнайно какви причини.
www.waymark.eu - с вече готов хостинг, който не ползвам ( и не мисля да ползвам) за друго. Мисля, че може да се пробваме да импортираме вече регистрираните потребители тук и да се премести на 1 път.
Пари за хостинг и подръжка няма да ми трябват. Единствено помощ и модератори ще са добре дошли за да може да се ограничават евентуалните простотии още в началото ;-)
ПС: Оригиналния ник Winnetou отказа да го пусне тук по незнайно какви причини.
Sisko- Брой мнения : 1
Не мисля че ще е проблем новата регистрация на потребителите.
Според мен е добре да се помисли за името на сайта - например forum-imoti , или нещо подобно. Давайте предложения
Според мен е добре да се помисли за името на сайта - например forum-imoti , или нещо подобно. Давайте предложения
Imotenbalon- Брой мнения : 3
Ето и още едно предложение:
http://forum.kaza.li
kaza.li ще е място, където разни хора да казват разни интересни неща, форумът ще е една важна част от него?
Ако изберете на OwnerBG мястото, ще помогна с инсталирането и конфигурирането на форума.
Горният форум е SMF, по принцип е предпочитан пред phpBB.
kaza.li ще е място, където разни хора да казват разни интересни неща, форумът ще е една важна част от него?
Ако изберете на OwnerBG мястото, ще помогна с инсталирането и конфигурирането на форума.
dodo2- Admin
Предложения за местене, за хардуерни и софтуерни решения и финансиране се събраха, благодаря!
Мъчат ме следните въпроси:
- Време е да решим местим ли се, къде и как ще стане работата. Гледам в администраторския панел има някакви права за гласуване, но не ми стана ясно може ли и как се пуска анкета. Додо, можеш ли да провериш дали може и да направиш една анкетка, за да систематизираме предложенията и да гласуваме.
- Ще е много добре за всички, всяко важно решение да се гласува. Няма да е зле да има някакъв рейтинг за админи и за модератори, за да се избират демократично.
- Как ще разберем кой-кого е изтрил, какво му е изтрил, защо и т.н.? Това е много важно за бъдещите недоразумения, пререкания и свади, които неминуемо ще настъпят в даден момент. Слава Богу, че още не са!
Помагайте приятели, чувствам се като пътник в кабината на самолет без пилот.
Мъчат ме следните въпроси:
- Време е да решим местим ли се, къде и как ще стане работата. Гледам в администраторския панел има някакви права за гласуване, но не ми стана ясно може ли и как се пуска анкета. Додо, можеш ли да провериш дали може и да направиш една анкетка, за да систематизираме предложенията и да гласуваме.
- Ще е много добре за всички, всяко важно решение да се гласува. Няма да е зле да има някакъв рейтинг за админи и за модератори, за да се избират демократично.
- Как ще разберем кой-кого е изтрил, какво му е изтрил, защо и т.н.? Това е много важно за бъдещите недоразумения, пререкания и свади, които неминуемо ще настъпят в даден момент. Слава Богу, че още не са!
Помагайте приятели, чувствам се като пътник в кабината на самолет без пилот.
Skyther,
Наистина е добре, ако може да бъде с анкета и предложенията да се систематизират. Всеки е в очакване, може би се осланяме на Додо и Ssaki. От потребителска гледна точка бихме могли всеки да покаже предпочитанията си.
Подкрепям идеята ти за рейтинг на админи и модератори. Може би, е добре да се въведе правило преди да се трие - да се предупреждава. След като се изтрие, да се казва защо.
Освен това, нека да има рейтинг, ако е възможно, и на пишещите, подобно като в Дневник. Така, донякъде ще се самомодерираме.
Наистина е добре, ако може да бъде с анкета и предложенията да се систематизират. Всеки е в очакване, може би се осланяме на Додо и Ssaki. От потребителска гледна точка бихме могли всеки да покаже предпочитанията си.
Подкрепям идеята ти за рейтинг на админи и модератори. Може би, е добре да се въведе правило преди да се трие - да се предупреждава. След като се изтрие, да се казва защо.
Освен това, нека да има рейтинг, ако е възможно, и на пишещите, подобно като в Дневник. Така, донякъде ще се самомодерираме.
dodo2 написа:Ето и още едно предложение:
Сравнение между форумни системи: http://www.forummatrix.org/compare/bbPress+miniBB+phpBB+SMF+vBulletin
Същественo различиe:
Предимство phpBB: всякакви бази данни <==> Недостатък SMF: само mySQL
barbaron- Брой мнения : 26
Предложението за домейн не е лошо. Все пак този фактор за позициониране в търсачките е доста важен ( но не е и единствен де) а и гледам комбинации с forum и imoti има все още свободни. За повече от прилични цени за хостинг и домейн регистратор в България предлагам hostbulgaria.com. Не го давам като линк за да не се приеме като реклама а и нямам нищо общо с тях ( сайта ми е при други). Не е лоша комбинацията на сайт и форума да е част от него. Ако се реши да се ползва CMS Joomla ме пишете за нахъсан помагач. Има възможност за пълно мигриране от форума PHPBB, а пък SMF има възможност за пълно интегриране със сайт направен с Joomla. Разбира се както казва Барбарон, в интернет няма пълна сигурност и опасността от хакване си е перманентна и затова си е важно хостинга да предлага всекидневен бекъп.
Аз съм за събиране на сумичка за домейн (14.80лв.) и хостинг ( 35.40лв.)
Аз съм за събиране на сумичка за домейн (14.80лв.) и хостинг ( 35.40лв.)
barbaron написа:От 1995 се занимавам с това, но нямате си представа колко време е необходимо!
+1
Първо здравейте тук и от мен! Нужно е само да се прави редовен архив на базата, за да може при проблем да се възстанови. Това, че е платен нищо не променя. Т.н експлойти не се пишат само са "безплатни" платформи.
PMP- Брой мнения : 11
Местожителство : София
Muza написа:Skyther,
SMF има рейтинг (karma), trashcan - изтритите неща отиват там, има и лог на действията на модераторите и се вижда кой какво е правил. Така като гледам на investor форума е такъв малко преправен и на bg-mamma също. phpBB преди версия 3 се хакваше лесно и непрестанно, сега не знам.
dodo2- Admin
Така. Нека да се опитам да систематизирам нещата:
1. Трябва ни нов форум. Ако съм разбрал правилно, този изглежда има някои недостатъци, които са предпоставка за триене на коментари, теми и потребители, без да се знае кой, защо и т.н. Кофти. Ако всичките phpBB-та са така, значи първоначалната идея се губи. От друга страна, SMF изглежда позволява контрол, рейтинги и изтритите коментари могат да се възстановяват. Ще се знае какви ги вършат модераторите, което най-малкото ще ги накара да са по-внимателни. Ако съм разбрал правилно, такава функционалност, поне мен, ме устройва.
2. Ако ще е нов форум, нека да е с нов-поръчков домейн и хостинг. Ако ще е наш, да си го платим, че да си знаем чий е.
3. Трябва ни един собственик на сайта, който да е душата на компанията. Според мен трябва да е жена, за да омекотява напреженията, а такива без съмнение ще има. Най-образно казано, когато се скарат двама-трима, да се появи и да каже - "Момчета, бъдете послушни, не Ви подхожда" и т.н.
4. Този нов собственик да назначи администратор(и), хора със знания и умения в областта, които да инсталират там каквото е необходимо, да организират форума и евентуално да прехвърлят базата данни на новото място. Също ще трябва да се погрижи за назначаването на поне двама модератори, които да контролират форумждиите. Нека да са двама от срещуположни окопи, за да са по равно и да има справедливост.
5. Да се създадат правила за участие. Кодекс на форума, който ясно и точно да регламентира при какви случаи ще се трие мнение, при какви случаи ще се трие тема и при какви случаи ще се банва потребител. Ще има ли предупреждения, жълти картони и т.н.
В този ред на мисли предлагам:
1. Да съберем пари за домейн и хостинг.
2. Трябва касиер. Този касиер трябва да открие сметка, да я публикува тук и който желае да отиде и да внесе пари. На доброволни
начала. За да бъде прозрачно всичко, няма да е зле да се сканира и пусне тук салдото по сметката. После да открие домейн и хостинг в препоръчана от нас фирма. С това той става собственик на сайта.
3. Предлагам за собственик да изберем дама от нашия форум. Вие предлагайте но така, че да се съгласи.
4. Да изберем администратор(и). Трябва да са компютърни царе, да му разбират на SMF-а и да мислят бързо. Да разполагат с време да следят какви ги вършат модераторите. Предлагайте.
5. Собственика да назначи справедливи модератори.
6. Може ли някой да каже как да изнесем базата данни от тук и ще свърши ли работа на SMF?
1. Трябва ни нов форум. Ако съм разбрал правилно, този изглежда има някои недостатъци, които са предпоставка за триене на коментари, теми и потребители, без да се знае кой, защо и т.н. Кофти. Ако всичките phpBB-та са така, значи първоначалната идея се губи. От друга страна, SMF изглежда позволява контрол, рейтинги и изтритите коментари могат да се възстановяват. Ще се знае какви ги вършат модераторите, което най-малкото ще ги накара да са по-внимателни. Ако съм разбрал правилно, такава функционалност, поне мен, ме устройва.
2. Ако ще е нов форум, нека да е с нов-поръчков домейн и хостинг. Ако ще е наш, да си го платим, че да си знаем чий е.
3. Трябва ни един собственик на сайта, който да е душата на компанията. Според мен трябва да е жена, за да омекотява напреженията, а такива без съмнение ще има. Най-образно казано, когато се скарат двама-трима, да се появи и да каже - "Момчета, бъдете послушни, не Ви подхожда" и т.н.
4. Този нов собственик да назначи администратор(и), хора със знания и умения в областта, които да инсталират там каквото е необходимо, да организират форума и евентуално да прехвърлят базата данни на новото място. Също ще трябва да се погрижи за назначаването на поне двама модератори, които да контролират форумждиите. Нека да са двама от срещуположни окопи, за да са по равно и да има справедливост.
5. Да се създадат правила за участие. Кодекс на форума, който ясно и точно да регламентира при какви случаи ще се трие мнение, при какви случаи ще се трие тема и при какви случаи ще се банва потребител. Ще има ли предупреждения, жълти картони и т.н.
В този ред на мисли предлагам:
1. Да съберем пари за домейн и хостинг.
2. Трябва касиер. Този касиер трябва да открие сметка, да я публикува тук и който желае да отиде и да внесе пари. На доброволни
начала. За да бъде прозрачно всичко, няма да е зле да се сканира и пусне тук салдото по сметката. После да открие домейн и хостинг в препоръчана от нас фирма. С това той става собственик на сайта.
3. Предлагам за собственик да изберем дама от нашия форум. Вие предлагайте но така, че да се съгласи.
4. Да изберем администратор(и). Трябва да са компютърни царе, да му разбират на SMF-а и да мислят бързо. Да разполагат с време да следят какви ги вършат модераторите. Предлагайте.
5. Собственика да назначи справедливи модератори.
6. Може ли някой да каже как да изнесем базата данни от тук и ще свърши ли работа на SMF?
И като обсъждаме име на домейн, пунди ще дебне и ще го регистрира под носа ни
За базата от данни - виж по менютата дали има нещо което прилича на "еxport" или "database dump".
Ако няма, пиши на съпорта да питаш дали предоставят начин за "database dump".
За базата от данни - виж по менютата дали има нещо което прилича на "еxport" или "database dump".
Ако няма, пиши на съпорта да питаш дали предоставят начин за "database dump".
dodo2- Admin
dodo2 написа:И като обсъждаме име на домейн, пунди ще дебне и ще го регистрира под носа ни
...и после ще чака да го шитка по 2000 Е/символ. Ррррррррръст на домейните
Отивам да видя какво ше става с базата данни.
BTW, гледам хората се настаниха и си се чувстват удобно. Как ше ги местим, не знам...
@ssaki
Съгласен съм с теб. От изброените горе, никой не познавам лично. Мисля, че додо2 има знанията, уменията и доверието на всички ни. Затова съм готов да му делегирам правата да поеме руля. Сега е 19:44 по моя часовник. В 22:30 предавам щафетата. Ако някои има претенции, аргументи "за" или "против", сега е времето да ги оповести.
Додо2, надявам се да се справиш и никога да не подвеждаш хората, доверили се на идеята за СВОБОДЕН форум.
Времето тече...
Съгласен съм с теб. От изброените горе, никой не познавам лично. Мисля, че додо2 има знанията, уменията и доверието на всички ни. Затова съм готов да му делегирам правата да поеме руля. Сега е 19:44 по моя часовник. В 22:30 предавам щафетата. Ако някои има претенции, аргументи "за" или "против", сега е времето да ги оповести.
Додо2, надявам се да се справиш и никога да не подвеждаш хората, доверили се на идеята за СВОБОДЕН форум.
Времето тече...
Додо2, къде си бре? Ключове имам да ти давам, а никакъв те нема
Аз съм ЗА !
Аргументи:
-имам пълно доверие на Скитър
-имам пълно доверие на Додо
Никого от двамата не познавам лично. Въпреки това, сигурна съм в тях. В реалния живот се оказва, че плюсовете са повече, от колкото се виждат тук...
Смело напред! И ние след вас!
Аргументи:
-имам пълно доверие на Скитър
-имам пълно доверие на Додо
Никого от двамата не познавам лично. Въпреки това, сигурна съм в тях. В реалния живот се оказва, че плюсовете са повече, от колкото се виждат тук...
Смело напред! И ние след вас!
Времето изтече. За съжаление dodo2 не се появи. Направих справка, последно е бил тук Today at 18:48; което означава, че не е наясно какво го чака. Нямам неговото одобрение и съгласие, следователно ще го чакаме още. Оставам в готовност за мнения и предложения.
Admin- Admin
- Брой мнения : 8
За какво го чакате?
bludniqt sin- Брой мнения : 6
bludniqt sin написа:За какво го чакате?
Мислих по въпроса. Трябва да го изчакаме. Не мога да дам пълен контрол на човек, който нито знае, нито е разрешил, нито е поел отговорност пред всички. Ще чакаме! Междувременно пуснах чат на главната страница, ако някой реши да си побъбри. Също намерих къде се съхраняват административните и модераторските намеси във форума. Действително има такъв лог.
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|