Навес, пергола или...
5 posters
Страница 1 от 1
Навес, пергола или...
Имам тераса за покриване - около 15 кв.м. на последен етаж, открита от три страни. Искам нещо красиво за окото, но и да върши работа при дъжд и сняг. Отделно и под, стени, отводняване...
Моля за препоръки.
Моля за препоръки.
koganev- Брой мнения : 8
Re: Навес, пергола или...
Всичко се решава на място, дай поне една снимка що ли, така ще е трудно нещо да ти препоръчаме. Как е бизнеса с металите, диша ли? Почти съм сигурен какъв ти е основния поминък, не е трудно човек да се досети. Това няма значение в случая, аз само да кажа че бихме могли да имаме общи интереси, тук там.
Ivel- Брой мнения : 6
Коганев, наистина ще трябва още инфо. Варианти има много, зависи от бъдещата функция, състоянието в момента, приоритети и т.н., разбираш какво имам предвид.
Това за избора на самото решение. Отделно евентуално въпросът за одобряване, разрешение за строеж, съседи, тук има хора като Owner, които също биха могли да си кажат мнението.
Приятна вечер!
Това за избора на самото решение. Отделно евентуално въпросът за одобряване, разрешение за строеж, съседи, тук има хора като Owner, които също биха могли да си кажат мнението.
Приятна вечер!
чи-чов-ци- Брой мнения : 4
koganev написа:Имам тераса за покриване - около 15 кв.м. на последен етаж, открита от три страни. Искам нещо красиво за окото, но и да върши работа при дъжд и сняг. Отделно и под, стени, отводняване...
Моля за препоръки.
Въпроса на който трябва да си отговориш е дали го желаех бързо или законно.
Снимай фасадата и разговаряй преди всичко с архитект.От формата ще дойде и материала от който да изградиш оазиса.
Само, моля те, не го прави с байцвани гредички и зелени боброви опашки.
Ужас е и на гледане и на обитаване.
Ако дадеш фасада от далече може да се поупражняваме.
Успех.
OwnerBG- Брой мнения : 10
Проблеми със съседите няма да има.
Снимки и да направя, не съм сигурен дали ще мога да ги кача тук, щото не се оправям много добре с тези работи. Мога да изпратя снимки направо на имейл - там нямам проблеми.
Материалите и изобщо изпълнението трябва да са висококачествени, а естетиката е водеща в начинанието. Никакви винкели и поликарбонати, никакви чамови дъски и касапско-ресторантьорски дизайни. Трябва ми изпипана работа, от разни списания съм си набелязал идеи, но най-добре на самата тераса да се обсъждат тези неща, защото наистина е специфично място. Искам да се оформи като пространство, а не да се закрие. Прозорци и керемиди няма да има, дори покрив в истинския смисъл не ща - може би нещо като пергола. Не оказвам никакви идеи, може да е с ковано желязо, може да е нещо друго, което не съм видял още.
И накрая - да мога да си го позволя. Тук мога да направя компромис - не съм сложил някакъв таван, но не смятам и да се изхвърлям като чалга певица.
Снимки и да направя, не съм сигурен дали ще мога да ги кача тук, щото не се оправям много добре с тези работи. Мога да изпратя снимки направо на имейл - там нямам проблеми.
Материалите и изобщо изпълнението трябва да са висококачествени, а естетиката е водеща в начинанието. Никакви винкели и поликарбонати, никакви чамови дъски и касапско-ресторантьорски дизайни. Трябва ми изпипана работа, от разни списания съм си набелязал идеи, но най-добре на самата тераса да се обсъждат тези неща, защото наистина е специфично място. Искам да се оформи като пространство, а не да се закрие. Прозорци и керемиди няма да има, дори покрив в истинския смисъл не ща - може би нещо като пергола. Не оказвам никакви идеи, може да е с ковано желязо, може да е нещо друго, което не съм видял още.
И накрая - да мога да си го позволя. Тук мога да направя компромис - не съм сложил някакъв таван, но не смятам и да се изхвърлям като чалга певица.
Ivel написа:Всичко се решава на място, дай поне една снимка що ли, така ще е трудно нещо да ти препоръчаме. Как е бизнеса с металите, диша ли? Почти съм сигурен какъв ти е основния поминък, не е трудно човек да се досети. Това няма значение в случая, аз само да кажа че бихме могли да имаме общи интереси, тук там.
Всякакви предложения за работа са добре дошли.
Аз метали само купувам, а иначе продавам метални (и не само) нестандартни индустриални системи, възли и детайли. Произвеждам ги.
Сега съм се впуснал в дебрите на екологията и дейностите с отпадъци, но работата е в зародиш. Обаче е много зарибяващо...
както и да е, ще наснимам колкото мога различни ъгли и ще ви пращам снимките на адрес, но това ще стане другата седмица.
Здравей Коганев!
Местим се окончателно тук.
http://forum.sobstvenik.com/index.php
Май, трябва ти наново да си отвориш същата тема, т.к. не е могло да се прехвърлят база данни.
Местим се окончателно тук.
http://forum.sobstvenik.com/index.php
Май, трябва ти наново да си отвориш същата тема, т.к. не е могло да се прехвърлят база данни.
Muza- Брой мнения : 32
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|